Очищення фасаду з клінкеру

Фасади, виконані з клінкерної цегли, мають чудові експлуатаційні характеристики і довговічність. Однак, з часом, вплив атмосферних явищ, забруднення та моху може зробити фасад менш привабливим. Очищення клінкеру — важлива частина догляду за фасадом, яка допоможе відновити його первісний вигляд.

Видалення забруднень, спричинених затиранням або залишками цементного розчину

Такі плями найчастіше виникають безпосередньо після завершення облицювання фасаду, і тому боротьба зі свіжими слідами цементу не є складною. Для вирішення цієї проблеми рекомендується попередньо придбати спеціальні засоби, які легко справляються із застиглим бетоном. Для досягнення ідеальної чистоти можна повторно нанести очисник або залишити на ніч.

Важливо розуміти, що не видаляти залишки цементу з клінкерного матеріалу методами, не призначеними для цього. Використання кустарних методів, таких як зіскоблювання засохлого цементу з клінкеру з використанням інструментів або застосування агресивних кислот невідомого походження, що ми суворо не рекомендуємо.

Висолі (сольові плями)

Висолі – це такі світлі сольові розлучення на фасаді, можуть з’являтися згодом на практично будь-якому будинку через хімічні реакції, що призводять до утворення вапняно-соляних відкладень на поверхні. Не варто турбуватися через це, оскільки є засоби для очищення клінкерного фасаду від висолів, які ефективно відновлюють первісний вигляд фасаду. Такі засоби створені на основі кислот та органічних розчинників, швидко розчиняють забруднення та легко змиваються водою.

Цвіль і мох

Для підтримання фасаду будинку у хорошому стані важливо регулювати вологість та своєчасно виявляти появу таких забруднень. Поява цвілі, моху, грибка або водоростей на клінкері вимагає негайних заходів усунення, оскільки чим раніше розпочати боротьбу, тим простіше впоратися з проблемою. Для цієї мети ефективно застосовувати засіб Антимох, який усуває зелені забруднення висотою до 3 мм та площею до 70% від усієї поверхні.

Важливо, що при боротьбі з пліснявою важливо виявити причину її появи і вжити заходів для усунення цієї причини. Постійна висока вологість може призвести до повторного утворення плісняви і негативно позначиться на довговічності облицювання та стін. Хорошим варіантом є використання гідрофобізатора, який просто перекриє доступ воді до фасаду з клінкеру.

Масляні плями

Масляні плями на клінкерній цеглині слід негайно усувати. Для цього можна протерти забруднене місце вологою ганчіркою або застосувати спеціальну серветку, що абсорбує.

Якщо видалення жиру не вдається відразу, в цьому випадку корисні спеціалізовані засоби для очищення фасадів з властивостями, що знежирюють.

Як же запобігти забрудненню фасаду з клінкерної цегли?

Завдяки великому досвіду співпраці з різними будівельними компаніями, ми зробили висновок, що з якого б матеріалу не було виконано ваш фасад, його варто покрити захисним просоченням для його типу покриття. Для фасаду з клінкеру рекомендуємо розглянути Гідрофобізатор ФОБ Ф-7. Він запобігає утворенню різних видів плям, а головне – захищає від згубної дії води. Розглянемо основні характеристики гідрофобізатора для клінкерної цегли:

  • Гідрофобізатор створює бар’єр, не допускаючи проникнення вологи в пори цегли. Це особливо актуально в умовах дощів та снігопадів.
  • Захист від вологи знижує ймовірність розвитку цвілі та грибка, сприяючи створенню екологічно безпечного простору.
  • Водовідштовхувальні властивості гідрофобізатора сприяють поліпшенню теплоізоляції цегли, запобігаючи її промерзанню в холодні періоди.
  • Захист від вологи запобігає негативним наслідкам замерзання-відтавання, солей у ґрунті та інших агресивних факторів, продовжуючи термін служби конструкції.
  • Захист від висолів.
  • Гідрофобізатор ефективно запобігає руйнуванню цегли, створюючи захисний бар’єр проти проникнення вологи в його пори в умовах морозів.

Для того, щоб купити гідрофобізатор для цегли – залишайте заявку на сайті gidrofob.com.ua або телефонуйте за номером:

☎️(063)811-9000