Способи очищення тротуарної плитки від висолів

У нашому кліматі, з абсолютно непередбачуваними зимами, ми можемо часто спостерігати, як, ще минулого літа, покладена тротуарна плитка, після танення снігу, чомусь втрачає свій прекрасний вигляд. Вона стає бляклою, і навіть знаходить білі плями, так звані – висоли.

Причин появи таких дефектів кілька:

  • по-перше – неякісна продукція. Уникнути цього можна лише відповідальним підходом до покупки тротуарної плитки;
  • по друге – опади та обробка плитки засобами, що дозволяють боротися з ожеледицею.

То що таке «висоли»?

Склад таких плям завжди відрізняється і залежить від екології. Так як в опадах містяться шкідливі кислотні залишки, подаровані розташованими поруч підприємствами, частки важких металів, які викидаються з вихлопними газами з машин, що проїжджають поруч.

Не менший вплив має і склад самої плитки. Хімічний склад висолів може бути різноманітним, але найчастіше включає сульфати, натрій, карбонати і калій. Ці речовини утворюють стійкі комплекси, які просто неможливо змити проточною водою, вони взаємодіють з пігментами роблячи плитку тьмяною і руйнують її структуру, через що вона кришиться і як наслідок не може бути якісним покриттям і вимагає заміни.

То як же боротися з плямами і як запобігти їх появі?

Завжди простіше попередити висоли, ніж боротися з ними і усувати наслідки. Якщо у Вас тротуарна плитка вже потьмяніла і на ній з’явилися білі плями, ми рекомендуємо обробити її слабокислим розчином. Обробку потрібно проводити в суху погоду для того, щоб уникнути повторної появи плям.

Після чого ми рекомендуємо обробити тротуарну плитку спеціальним засобом – гідрофобізатором.

Гідрофобізатор FOB-F7 – захисне просочення для тротуарної плитки глибокого проникнення. Вона спеціально розроблена для тротуарної плитки та мінеральних поверхонь з цегли, бетону, пісковика з навантаженням на стирання.

Цей засіб має безліч переваг:

  • не має запаху, без кольору;
  • легкий у застосуванні (для нанесення можна використовувати звичайний пульверизатор, який, напевно, є в кожному будинку);
  • глибокий захист (глибина проникнення FOB-F7 у поверхню виробу 7 мм, що створює надійне полімерне покриття, що захищає капілярну структуру і не порушує паропроникність);
  • захищає та відновлює колір плитки, навіть від вигоряння;
  • економно (низька витрата, не потребує повторного нанесення);
  • підвищує морозостійкість;
  • захищає від грибка, плісняви та моху;
  • ефект самоочищення;
  • підвищує зносостійкість.

Ми розуміємо, як Вам важливо зберегти тротуар від негативного впливу часу та довкілля. Тому ми створили продукт, який максимально б задовольнив усі Ваші потреби. Ми провели безліч тестів і можемо впевнено рекомендувати Вам просочення FOB-F7 як засіб, який зможе забезпечити найкращий захист. Це так само збереже Ваш гаманець від зайвих витрат по відновленню тротуарного покриття, що передчасно руйнується.

Придбати захисний засіб FOB-F7 для тротуарної плитки можна на сайті https://gidrofob.com.ua.