Все про обробку тротуарної плитки

Укладання тротуарної плитки є заключним етапом благоустрою присадибних ділянок та прилеглих територій до нових будівель як у приватних будинках, так і на промислових територіях. Потрібно не тільки правильно укласти плитку, але й забезпечити її надійний захист від пошкоджень, зберегти привабливий зовнішній вигляд та забезпечити зручність догляду. Всі ці завдання ефективно вирішує гідрофобізатор чи лак для тротуарної плитки.

Для поліпшення властивостей плитки та її захисту застосовують такі засоби:

Гідрофобізатор: цей склад запобігає руйнуванню плитки під впливом вологи, агресивних хімічних речовин та опадів. Компоненти проникають у пористу структуру покриття, утворюючи гідроізоляційний шар. Гідрофобізатор не впливає на зовнішній вигляд матеріалу і не застосовується як декоративне покриття.

Лак: використовується для створення ефекту глянсового мокрого покриття, покращуючи естетичні характеристики тротуарної плитки. Лак освіжає зовнішній вигляд, але не впливає на функціональні властивості плитки, такі як захист від механічних пошкоджень або негативного впливу навколишнього середовища. Лак може бути використаний для покриття різних видів плитки, включаючи глазуровану, емальовану, рельєфну та поліровану.

Вибір складу залежить від основної мети. Якщо потрібно покращити естетичні характеристики, краще використовувати лак або аналог гідрофобізатора у вигляді захисного просочення з ефектом мокрого каменю. Для захисту покриття від вологи та інших впливів зазвичай застосовують гідрофобізатори. При виборі просочення важливо врахувати такі аспекти:

  • Паропроникність готового покриття: здатність матеріалу “дихати”, що важливо для збереження якості покриття.
  • Мета захисту: визначити, від яких факторів безпосередньо захищає вибраний склад – тільки від води або також від олій, хімічних компонентів, миючих засобів.
  • Вид засобу: існують спиртові просочення з вираженими антисептичними властивостями, полімерні для запобігання розтріскуванню, а також бюджетні варіанти на водній основі.
  • Підготовчі заходи: зважити на необхідність додаткових кроків перед застосуванням конкретного складу.

Ми за 15 років досвіду у будівельному бізнесі помітили велику тенденцію на покупку саме гідрофобізаторів, тому що він забезпечує захист мощення від передчасного руйнування. Іноді плитка може піддаватися частковому руйнуванню вже наступного сезону після укладання через проникнення вологи з наступним заморожуванням і розморожуванням. Внаслідок цього гарне покриття втрачає свою естетичність, а через кілька років доводиться проводити повну заміну. З використанням гідрофобізатора вода не проникає в плитку, забезпечуючи їй довговічність та збереження привабливого вигляду протягом багатьох років.

Чому варто вибрати гідрофобізатор як засіб обробки тротуарної плитки

Застосування гідрофобізатора сприяє збереженню зовнішнього вигляду тротуарної плитки. Доріжки не лише підтримують свою міцність, а й залишаються естетичними. Ви можете розглянути варіант гідрофобізатора з ефектом “мокрого каменю” для того, щоб отримати більш насичений і яскравий колір покриття. З використанням гідрофобізатора зменшується схильність мощення до вицвітання та забруднення. Крім того, на покритті не утворюються мох та висоли.

Відмінною особливістю гідрофобізатора від інших покриттів, таких як фарби або лаки є відсутність формування плівки на поверхні. Це означає, що гідрофобізатор не стає предметом відшаровування, відлущування або зношування навіть при підвищених навантаженнях.

Застосування гідрофобізатора значно спростить догляд та чищення тротуарної плитки. Тепер її легко буде мити, усувати бруд, плями та льоду. Це особливо цінно, оскільки обробка гідрофобізатором дозволяє уникнути необхідності постійного збивання льоду, застосування солі та інших неекологічних реагентів. Натомість, ви зможете просто змахнути замерзлі краплі за допомогою віника.

Обробивши плитку гідрофобізатором, ви заощаджуватимете свій час і ресурси в майбутньому.

Як проходить обробка тротуарної плитки гідрофобізатором

Необхідно провести огляд мощення з метою перевірки дотримання технології укладання, включаючи ухил та наявність дренажних стоків. При використанні гідрофобізаторів слід суворо дотримуватись рекомендацій виробників цих засобів. Перед початком обробки усієї поверхні рекомендується провести пробну (тестову) обробку на невеликій ділянці.

Поверхня має бути очищена від пилу, бруду та будівельного сміття. Не допускається наявність масляних плям, потік або залишків фарби. Тріщини, за винятком волосяних, повинні бути закриті. Поверхня, створена нещодавно, зазвичай вимагає додаткової підготовки.

Бажано обробляти суху поверхню. У разі необхідності обробки вологої поверхні глибина проникнення складу в матеріал зменшується, що знижує термін служби покриття.

Гідрофобізуючі просочення наносяться валиком або розпилювачем рясно, але без утворення розтікань.

Особливої уваги слід приділити обробці дефектів поверхні, таких як сколи та глибокі подряпини. Один шар просочення Гідрофобізатор ФОБ Ф-7 забезпечує захист від вологи терміном до 15 років і не вимагає повторного нанесення.

При обробці мощення з природного та штучного каменю важливо врахувати поглинання гідрофобизатора в матеріал. При низькій поглинаючій здатності покриття надлишки гідрофобізатора слід видалити до його висихання м’якою тканиною або губкою.

Роботи з обробки гідрофобізаторами зазвичай проводяться при температурі повітря вище +5°C.

Необхідна гідрофобність обробленої поверхні досягається після повного висихання, зазвичай через 24 години. Протягом цього часу рекомендується запобігати прямому впливу атмосферних опадів на оброблену поверхню.

Якщо ви вирішили купити гідрофобізатор для тротуарної плитки – звертайтесь до наших спеціалістів за консультацією за номером:

☎️(063)811-9000