Марки морозостійкості бетону

Бетон повинен мати певний рівень стійкості до низьких температур, що безпосередньо впливає на довговічність експлуатації. Якісний матеріал може протягом тривалого часу витримувати вплив з боку низьких температур, що робить його все більш поширеним у сучасному будівництві. Важливим показником тут вважається марка морозостійкості бетону, яка безпосередньо впливає на довговічність і надійність.

Основні марки морозостійкості

Щоб бетонувати при негативних температурах, застосовується спеціальна суміш. Вона має підвищений рівень міцності, може витримувати безліч циклів заморожування, відтавання, але при цьому зберігатиме основні властивості. В даний час марка бетону за морозостійкістю визначається за допомогою спеціальних тестів. Діють свої нормативи, завдяки яким можна точно визначити марку відповідно до актуальних характеристикОсновные марки по морозостойкостиУ процесі класифікації застосовується буква «F», разом із якою ставиться цифрове значення не більше від 50 до 1000. Якщо використовуються спеціальні добавки, допускається максимальне значення понад 300, проте такий бетон коштує досить дорого. Тому його не дуже активно та часто застосовують у процесі будівництва в умовах помірного клімату.

Марка за морозостійкістю бетону дозволяє підібрати під конкретні умови потрібний тип матеріалу. Класифікація визначається державними стандартами, відповідно до яких існує п’ять основних марок за стійкістю до морозів:

  • F50 характеризується низькими показниками стійкості до морозів, через що допускається використання лише всередині приміщень.
  • F150 і нижче – це бетон із нормальними показниками стійкості, який може застосовуватися в помірному чи теплому кліматі для будівництва будівель.
  • До F300 це марка морозостійкості, яка підійде для більш холодних районів. Такий бетон може застосовуватися для будівництва практично будь-яких будівель.
  • F500 – високий показник стійкості, який підійде для більшості місць із промерзанням ґрунту на значній глибині.
  • F1000 – максимальні показники морозостійкості, які дозволяють гарантувати високий рівень міцності. Застосовуватись такий бетон може для будівництва дуже важливих споруд.

Марки по морозостойкости бетона

Як підвищується стійкість бетону до морозів?

Якщо потрібна конкретна марка бетону з морозостійкості, бажано звернутися до перевірених професіоналів, які допоможуть прийняти грамотне рішення у кожній окремій ситуації. Цей показник залежить значною мірою від пористості бетону. Чим більше часу, тим більше вологи зможе туди проникнути і порушити характеристики структури. Щоб підвищити дані показники, можуть застосовуватися спеціальні домішки, які зменшують розмір фракцій. Пори завдяки цьому стають більш замкнутими, їхня будова кардинально змінюється, виключається з’єднання один з одним. Такі марки за морозостійкістю можуть застосовуватися на різних об’єктах незалежно від рівня негативних температур.

Якщо ви хочете надійно захистити бетонні поверхні або вироби з бетону від впливу погодних та інших факторів, робіть замовлення на сайті https://gidrofob.com.ua/uk або телефонуйте за номером:

☎️(063)811-9000