Як захистити цегляну стіну від вологи

Цегла – це міцний та монолітний матеріал з низьким рівнем водопоглинання. Наприклад, для стандартної цеглини марки М-100 цей показник варіюється від 6% до 12%. Однак, навіть такі показники можуть бути недостатніми в умовах підвищеної вологості. Постійна дія атмосферних опадів і високої вологості поступово руйнує цеглу. Процес розпаду може зайняти десятиліття, але цегляна кладка з часом втратить свою первинну цілісність і привабливість, а також може покритися грибком та пліснявою.

Для захисту цегли від надмірної вологості застосовують спеціальні просочення та гідрофобізатори. Їх слід наносити насамперед на зовнішні стіни. Якщо нанести гідрофобізатор на внутрішні поверхні приміщень, це призведе до додаткового насичення вологою цегли, що може збільшити вогкість на верхніх поверхах.

Тому особливу увагу слід приділяти не лише цоколю, фундаменту та фасаду будівлі, а й гідроізоляції цегляних стін.

Гідроізоляція цегляних стін

Найуразливішими місцями в цегляній кладці є шви, особливо ті, що знаходяться над цокольним поверхом. Незважаючи на те, що цегла вбирає водяну пару в умовах високої вологості, цементний розчин, що використовується для заповнення швів, вбирає ще більше вологи. Якщо не вжити заходів щодо захисту швів від вологи, можуть виникнути такі проблеми:

  • Білі висоли на поверхні, викликані сольовими відкладеннями.
  • Освіта криги при негативних температурах.
  • Поява «містків холоду», особливо помітних узимку.
  • Руйнування кладки при різких температурних перепадах або за дуже низьких температур.

Для вирішення цих проблем застосовуються такі види сумішей:

Водовідштовхувальне просочення для цегли (гідрофобізатор). Відрізняється тривалим терміном служби (до 30 років), високою міцністю плівки, що утворюється, і здатністю відштовхувати краплі води. Волога не вбирається, а стікає поверхнею кладки.

Лакова просочення. Створює міцну захисну плівку та надає кладці красивого глянсового блиску.

Силікон-акрилова гідроізоляційна суміш.

Силіконовий захист на водяній основі.

Всі просочення для цегли, незалежно від складу, забезпечують водовідштовхувальний ефект. На поверхні цегли та швів утворюється тонка гідрофобна плівка, яка надійно закриває пори матеріалу. Це перешкоджає проникненню вологи всередину, і вода стікає вниз, запобігаючи руйнуванню швів і самої цеглини з плином часу.

Але найкращим способом як захистити цегляну стіну від вологи є використання гідрофобізатора FOB-F7. Він ефективно проникає в його пори та утворює водовідштовхувальний шар на поверхні. Цей захист запобігає проникненню вологи і забезпечує довговічність кладки.

Переваги застосування гідрофобізатора FOB-F7 для цегляних стін:

  • FOB-F7 покращує теплоізоляційні властивості цегли, запобігаючи її насиченню вологою та зберігаючи високу теплопровідність. Це дозволяє використовувати силікатну цеглу замість звичайної, підвищуючи її теплоізоляційні властивості до рівня рядового.
  • Гідрофобізатор створює бар’єр на поверхні цегли, яка відштовхує воду і перешкоджає її проникненню всередину стін, запобігаючи проблемам, пов’язаним з вологістю та водоізоляцією.
  • Захист від вологи та водопоглинання збільшує довговічність цегляної кладки. Волога може знижувати міцність цегляних стін, роблячи їх менш стійкими до навантажень і гідрофобізація зменшує цей негативний ефект.
  • Гідрофобні склади перешкоджають проникненню вологи та пари в цеглу, запобігаючи утворенню висолів та плісняви ​​на поверхні.
  • Просочення не тільки захищає поверхню цегляної кладки, але й зберігає її зовнішній вигляд на тривалий термін, підтримуючи привабливість та красу стін.
  • Обробка підвищує стійкість цегляної кладки до атмосферних опадів, сонячного випромінювання, забруднення та хімічних речовин.
  • Гідрофобізовані цегляні стіни вимагають меншого догляду та ремонту, оскільки вони захищені від вологи та інших агресивних факторів.

Гідрофобізація з використанням FOB-F7 дозволяє надійно захистити цегляну стіну, продовжити її термін служби та зберегти теплоізоляційні та естетичні характеристики на високому рівні.

Важливі моменти перед гідроізоляцією цегляних стін

Перед тим як розпочати гідроізоляцію цегляних стін, важливо визначити джерела проникнення вологи. Для цього здійсніть обстеження швів цегляної кладки. Якщо шви не пошкоджені, можна одразу наносити просочення. При виявленні руйнувань швів спочатку виконайте реставраційні роботи, а потім наносьте гідроізолюючий склад.

Щороку рекомендується оглядати цегляну кладку на предмет забруднень та тріщин, найкраще це робити у березні чи квітні, коли сніг розтанув та встановилася тепла погода. Якщо знайдете бруд, видаліть його щіткою або спеціальною пастою з водою. У разі виявлення висолів перед нанесенням просочення обов’язково видаліть їх за допомогою спеціальних розчинів. Обробіть цвіль і грибок антисептиками, якщо вони є.

Для того, щоб купити гідрофобізатор для цегли – залишайте заявку на сайті gidrofob.com.ua або телефонуйте за номером:

☎️(063)811-9000