Чим обробити тротуарну плитку?

Тротуарна плитка – це основний матеріал для тротуарів, площ, парковок і навіть дитячих майданчиків. Дуже важливо вибрати якісний продукт. Адже хочеться, щоб укладена нова тротуарна плитка була такою ж міцною, як старовинна бруківка у Львові. Але, купивши перевірений, високої якості продукт, ще не означає, що він буде довговічним. Звичайно ж, потрібно дотримуватись правил експлуатації. Якщо неправильно використовувати плитку, вона сильно ушкоджується навіть за умови відмінної якості! Одна з причин руйнування – це переміщення по ній транспорту. Але ще важливішою причиною є атмосферний вплив.

На тротуарну плитку впливає температура та вологість повітря, а також може впливати осадова вода. Найнебезпечніший період потрапляння води на тротуарну плитку – це зима, коли температура опускається нижче 0°C. Вода, яка збирається у швах замерзає і цей лід стає більшим за обсягом, ніж вода. В результаті плитка схильна до руйнування. Дуже негативно на плитці позначається циклічний процес замерзання та відтавання. Наприклад, вночі температура нижче – вода замерзає, вдень коли може світити сонце – тане лід. Потім ми одержуємо зруйновані шви, плитку. І таким чином, вода вільно потрапляє у глибинні структури та пори.

Як цьому запобігти?

Очевидно, що плитку потрібно захистити від забруднення, руйнування, негативного впливу довкілля. Для цього потрібна обробка захисним засобом – гідрофобізатор FOB-F7. Воно має здатність проникати глибоко всередину та відштовхувати вологу. Крім цього, обробка гідрофобним просоченням дозволяє створити захист від грибка, грибів, мохів, водоростей, атмосферного впливу, появи висолів. Одночасно у матеріалі збільшується морозостійкість, зменшується теплопровідність, з’являється ефект самоочищення.

Просочення може використовуватися для зовнішніх та внутрішніх робіт, оскільки воно не містить силікатів та інших шкідливих речовин, і не може викликати алергію. Наноситься засіб всього в один шар і не вимагає повторного нанесення. Наносити найкраще побутовим пульверизатором. Термін експлуатації складає до 15 років.

Придбати гідрофобізатор можна у зручному обсязі 5л, 10л або 20л за номером телефону: ☎️(063)811-9000 або на сайті gidrofob.com.ua