Очищення та захист пісковика

Оскільки останнім часом часто виникає питання щодо очищення та захисту пісковика, ми коротко запропонуємо можливі вирішення цього питання.

Пісковик може постраждати від атмосферного бруду

Очищати піщаник потрібно правильно та вчасно. Слід іноді змітати пил і сміття. Якщо є сильніші забруднення – змивати потужним струменем води. Краплі і потеки, що виникли на піщанику, потрібно прибирати механічно, а потім спеціальними засобами. Цемент, який залишається на поверхні, дуже важко вивести. Це вдасться лише за допомогою механічної очистки.

У літній період піщаник чистити потрібно лише з появою сильних забруднень. Щоб уникнути налипання бруду, варто регулярно проводити прибирання сміття та очищення поверхні. Отже, це дозволить зберегти початковий яскравий колір і довговічність натурального каменю – пісковика.

За своєю структурою піщаник складається з багатьох пір. Тому восени та взимку в них потрапляє волога. Після замерзання та відтавання вода руйнує поверхню пісковика.

У зимовий період піщаник слід захищати від впливу вологи та води. Правильний догляд за каменем полягає у спеціальній обробці, яка називається гідрофобізація. Процедура полягає у нанесенні водовідштовхувального засобу FOB-F7.

Свойства защитной пропитки FOB-F7
Властивості захисного просочення FOB-F7

Гідрофобізатор FOB-F7 має такі властивості:

  • запобігає появі висолів на піщанику.
  • не допускає руйнування пісковика;
  • перешкоджає налипання льоду на піщанику;

Пісковик може постраждати від атмосферного та органічного бруду (мохи, водорості, гриби)

Цей тип бруду викликає ще більшу проблему. Виявляється, очищувачі, навіть у поєднанні з ганчіркою, не дають бажаних результатів. Що робити?

По-перше, дезінфекція поверхні, яка послабить мікроорганізми та полегшить їх подальше очищення. Після цього скористатися просоченням FOB-F7 для запобігання поганому впливу вологи та іншого органічного бруду на пісковик.

Щоб не боротися з цими типами забруднень у майбутньому, було б непогано відразу після закінчення будівельних робіт нанести гідрофобізатор FOB-F7.

Водовідштовхувальне просочення для натурального каменю (піщаника) FOB-F7:

  • екологічно чиста;
  • захищає від води, бруду;
  • піщаник, покритий гідрофобізатором FOB-F7, стійкий до атмосферних впливів;
  • структура поверхні пісковика залишається непошкодженою;
  • не викликає зміни кольору пісковику, а навпаки зберігає від вигоряння;
  • проникає глибоко у поверхню пісковика;
  • представлена в обсязі: 1, 5 та 10 літрів.
Водоотталкивающая пропитка для натурального камня (песчаника) FOB-F7
Водовідштовхувальне просочення для натурального каменю (піщаника) FOB-F7

Для придбання просочення FOB-F7 та отримання консультації дзвоніть за номером телефону: ☎️(063)811-9000 або завітайте на сайт gidrofob.com.ua.