Гідрофобізація натурального каменю

Що може бути красивішим за будівлю зі старої цегли чи пісковика? Зараз будинки більше не будуються з натурального каменю, бо це буде дорожче, ніж споруди, побудовані за типовими сучасними технологіями. Ось чому важливо особливо обережно оберігати старовинні об’єкти з натурального каменю.

Поверхня природного каменю значно відрізняється від інших сучасних будівельних матеріалів не лише формою, кольором та структурою, але також фізичними та хімічними властивостями. Дуже важливо зберегти первинний матеріал та підібрати такі матеріали, які здатні надійно захистити початкові матеріали.

Від історичної будівлі до сучасної оселі

Причому поряд із такими об’єктами, як, наприклад, Кельнський собор, при якому своє життєве завдання знайшли юрби реставраторів, пам’ятників та мулярів. Також вимагають уваги прозові старі міські будинки з їх карнизами та дверними панелями. На відміну від цегли або сучасних будівельних матеріалів, будівлі з природного каменю відрізняються не лише формами, кольорами та характеристиками поверхні. Дуже різняться також хімічні та фізичні властивості. Ретельний аналіз тут необхідний. Особливо у разі природного каменю збереження оригінальної будівельної будівлі та узгодження матеріалів, які необхідно застосовувати під час її ремонту, має першорядне значення для збереження будівельної речовини на довгі роки.

Досвід, накопичений нашою командою gidrofob.com.ua під час роботи над різними об’єктами, приносить безпеку «меншим» об’єктам, але не «менш важливим».

Що потрібно робити для збереження старовинних будівель із натурального каменю?

1. Реконструкція стін
Для додаткової безпеки статики споруди порожні простори між камінням або цеглою заповнювати спеціальними розчинами.

2. Очищення
Метою очищення є покращення зовнішнього вигляду: бруд накопичує вологу та шкідливі солі, а також перешкоджають висиханню субстрату. Солі локалізовані на поверхні видаляються за допомогою спеціальних засобів.

3. Видалення затирання
Потрібно розпочинати реставрацію фасаду з натурального каменю з відновлення пошкодженої затірки. Шви слід очистити на глибину 2 см. Винятком є метод затирання шляхом слизу.

4. Зменшення набухання
Для ряду видів натуральних каменів набухання та усадка, спричинені деякими гнилистими мінералами (земляний запах при зволоженні каменю), є суттєвою причиною ушкодження. Шляхом нанесення спеціального засобу, що обмежує набухання, можна обмежити розміри та швидкість руйнування каменю.

5. Відновлення каменю та заповнення швів
Пошкоджені цеглини замінюються або зміцнюються. Нове заповнення швів здійснюється за допомогою розчину, що підходить для фасадів за типом сполучної речовини, зерна та кольору.

6. Гідрофобізація та захист від вологи та органічних мікроорганізмів
Для тривалого профілактичного захисту від моху, грибів та водоростей необхідно використовувати захисний засіб FOB-F7. Живі організми з’являються на поверхні каменю у присутності води. Гідрофобізатор FOB-F7 надійно захищає камінь від води.

Что нужно делать для сохранения старинных зданий из натурального камня?
Що потрібно робити для збереження старовинних будівель із натурального каменю?

Вода сприяє хімічному, біологічному, фізико-біологічному руйнуванню природного каменю. Шляхи влучення води в камінь дуже різноманітні: дощ, сніг, туман, з ґрунту, при конденсації пари.

Існує дуже багато причин для зволоження об’єктів. Тому дуже важко захистити їх від води. Під впливом води камені руйнуються через розчинення, набухання та вилуговування компонентів. Завдяки частому та тривалому впливу, може призвести до утворення великих руйнувань.

Купуйте гідрофобізатор FOB-F7 на сайті gidrofob.com.ua або за номером телефону: ☎️(063)811-9000. Гідрофобне просочення FOB-F7 захистить як від негативного впливу води та накопичення її в глибоких шарах натурального каменю, так і від грибка, плісняви, висолів, солей.