Вибір захисного покриття для бетону

Застосування захисних засобів для бетонної підлоги

Один із захисних засобів – це лак для бетону. Застосовується як модифікатор. Його можна додавати у цементно-піщаний розчин. Таким чином покращуються властивості та характеристики розчину. Для зміцнення цементних покриттів лак наноситься зовні. Як правило, лак застосовують для зміцнення бетонної підлоги. Він проникає в структуру бетону, робить його набагато міцнішим і створює знепилення. Також відбувається захист від агресивного хімічного середовища, тому такий лак можна розглядати як замінник основного покриття на підлогу. Різновиди лаків в залежності від їх технічних характеристик використовуються для вуличного покриття та всередині приміщень.

Наприклад, такі універсальні властивості мають поліуретановий лак. Застосовується всередині приміщень та на вулиці. Має підвищену стійкість до стирання. Стійкий до дії будь-яких миючих засобів та атмосферних опадів. Наноситься у два-три шари.

Властивості гідрофобізатора та його застосування

Гідрофобізатор використовується у вигляді просочення для бетонних поверхонь. Він застосовується не тільки для підлоги, але й для будь-яких інших частин приміщення. Складається просочення з в’яжучих органічних речовин, тому це екологічно чистий матеріал, що не завдає шкоди природі та людині. При нанесенні утворюється плівка, що заповнює всі порожнечі бетону. Таким чином, відбувається повний захист від проникнення вологи всередину матеріалу, при цьому бетон продовжує “дихати”.

Ущільнення дозволяє:

  • збільшити гідроізоляцію та теплоізоляцію будівлі, заощадивши на її обігріві;
  • збільшується термін експлуатації будівлі;
  • захистити від ультрафіолету, опадів, перепадів температури;
  • захистити від корозії

Застосування гідрофобізатора дає можливість зменшити або взагалі виключити необхідність ґрунтувати поверхню та користуватися лаками та фарбами. Майже таке просочення замінює всі інші покриття.

Виготовляються два види просочення: на силіконовій основі та на водній.

Вони схожі за своїми властивостями, але застосовуються для конкретних матеріалів та конкретної задачі. Повітрообмін відбувається при застосуванні обох просочень. А зовнішній вигляд поверхні набуває більш привабливої структури після обробки просоченням на водній основі.

Вибір між гідрофобизатором та лаком

При виборі лаку для бетону або гідрофобізатора треба орієнтуватися на те, які характеристики бетону треба отримати. Якщо стоїть завдання зміцнення матеріалу і при цьому щоб він мав хороший повітрообмін, то треба вибирати гідрофобізатор для бетону. Якщо необхідно надати підлозі надійне захисне покриття, але без повітрообміну, можна вибрати лакове покриття.

Защитное средство для бетонных полов гидрофоб FOB-F7
Захисний засіб для бетонної підлоги гідрофоб FOB-F7

В даний час існує захисний засіб для бетонної підлоги – гідрофобізатор FOB-F7, який перешкоджає проникненню вологи, а вода скочується просто вниз. Даний засіб ви можете купити на сайті https://gidrofob.com.ua.