Класи морозостійкості бетону

Бетон є одним з найпоширеніших матеріалів, який активно використовується в багатьох сферах. Він ділиться за багатьма характеристиками, серед яких однією з найважливіших вважається морозостійкість. Щоб отримати в процесі експлуатації максимальну кількість переваг та потрібний рівень якості, надійності, важливо правильно підібрати клас бетону за морозостійкістю.

Класи морозостійкості бетону та їх основні особливості

Морозостійкість є характеристикою бетону, яка передбачає стійкість щодо суттєвих температурних коливань, число циклів заморожування та розморожування. Від цього безпосередньо залежать показники міцності бетонної конструкції, а отже безпека та надійність у процесі експлуатації.

Цей показник відіграє справді важливу роль, яку неможливо переоцінити, тому що дозволяє підібрати потрібний матеріал під конкретні умови застосування. У будівельній сфері потрібно враховувати багато нюансів, серед яких і правильний вибір відповідних матеріалів. Для цього проводиться випробування бетону на морозостійкість на етапі виробництва, щоб підтвердити відповідність заявленим характеристикам. У регіонах, в яких клімат досить суворий, спеціальний бетон із відмінними експлуатаційними показниками буде затребуваним матеріалом.

Якщо показники морозостійкості не дуже високі, здатність об’єкта, що несе, буде постійно падати. Тому в цій сфері використовуються певні критерії та нормативи для встановлення рівня стійкості конструкції. Для визначення рівня стійкості застосовуються спеціальні виміри, які робляться попередньому етапі. Відповідно до цих характеристик можна виділити кілька основних класів морозостійкості:

  • Низькі. Такі суміші використовуються дуже рідко, тому що важко розраховувати на повноцінні умови безпечної експлуатації.
  • Середній вважається прийнятним показником. Термін служби матеріалу завдяки цьому буде досить тривалим.
  • Підвищений. Такий формат дозволяє використовувати бетонні конструкції у досить суворих умовах.
  • Високий. Конструкції, які відповідають цьому класу, можна застосовувати практично за будь-яких умов.

Якщо правильно вибрати клас морозостійкості бетону, можна отримати у процесі застосування всі необхідні переваги.

Як забезпечується необхідний клас морозостійкості?

Для цього можуть застосовуватись різні способи, серед яких застосування спеціальних добавок, які підвищують рівень стійкості за низьких негативних температур. Використання якісних добавок дуже поширений варіант, який застосовують багато виробників.

Відповідно до конкретних потреб потрібно правильно обирати клас бетону, щоб забезпечити безпеку та ефективність у процесі застосування. Виготовлення бетонних сумішей за державними стандартами на сучасному обладнанні дозволяє розраховувати на досягнення поставленої мети в кожному окремому випадку. Тому бетон без проблем справляється із навантаженнями.

Для того, щоб купити гідрофобізатор для бетону – робіть замовлення на сайті https://gidrofob.com.ua/uk або телефонуйте за номером:

☎️(063)811-9000