Гідрофобізація: сучасний спосіб захисту будівельних матеріалів від води

Жоден з просочувальних складів, що використовуються в будівництві, не має таких характеристик і властивостей, як кремнійорганічні сполуки. Відмінна здатність проникати крізь поверхні, здатність утворювати постійні хімічні зв’язки та не впливати на дифузію водяної пари є типовими характеристиками гідрофобізатора FOB-F7.

Негативний вплив води

Будівельні матеріали мають пористу структуру та можуть набухати через капілярне всмоктування води. Вода здатна розчиняти сіль. Тому коли відбувається почергове зволоження та висихання, порушується структура та знижується міцність. Що отримуємо у результаті? Розчинена сіль, що переміщається назовні і утворюються білясті розлучення – висоли. Вони псують естетику та порушується теплообмін.

Якщо вода, що у порах, замерзає, вона збільшується обсягом і тисне на стінки капілярів, які через це руйнуються.

Найвище водопоглинання мають бетон та цеглу. Волога може піднятися стіною від землі до 2 метрів. Від цього погіршується теплоізоляція, з’являються висоли, може виникати пліснява і грибок, мікротріщені, що в результаті діє руйнівно.

Властивості FOB-F7 просочених поверхонь

Гідрофільність та гідрофобність є «параметрами», що описують властивості поверхні. Гідрофільні поверхні характеризуються високим водопоглинанням та високою змочуваністю. Гідрофобні поверхні не схильні поглинати молекули води чи вологу.

Змочуваність поверхні може бути визначена математично шляхом вимірювання – так званий кут контакту. Змочуються поверхні виникають, коли рідини, нанесені на них, розмиті і не мають тенденції набувати форми краплі. У свою чергу краплі води, що утворюються на гідрофобній поверхні (з низькою змочуваністю), вказують на те, що сили взаємодії всередині молекулярної води більші, ніж сили взаємодії між водою і гідрофобною поверхнею.

Для гідрофільних речовин цей кут вбирається у 90°. Гідрофобні речовини мають кут контакту понад 90°.

Гідрофобне просочення FOB-F7 дозволяє отримати чудові гідрофобні властивості, що характеризуються змочуванням поверхні в межах від 110 до 150 градусів. Такі високі значення змочування дозволяють створювати так звані самоочисні поверхні і свідчать про високу ефективність просочення.

Гідрофобізатор FOB-F7 в даний час є найсучаснішим і в той же час найбільш довговічним речовиною, що використовується в будівництві для гідрофобізації поверхні.

Замовляйте гідрофобний захисний засіб FOB-F7 на сайті https://gidrofob.com.ua або за номером ☎️(063)811-9000.