Як зберегти фасадний камінь на довгі роки?

Фасад захищає стіни будівлі від несприятливих погодних умов та механічних пошкоджень. Він повинен характеризуватись високою міцністю та стійкістю до низьких та високих температур та води. Крім того, він повинен зберігати свої властивості та колір якомога довше.

Які фасадні матеріали найдовговічніші?

Фасадний камінь – це сировина, яка прослужить довгі роки. Він не вимагає особливого догляду, проте ми завжди рекомендуємо захисне просочення FOB-F7 нашим клієнтам. Просочення продовжить термін служби каменю ще більше – зробить так, щоб камінь не вбирав воду або бруд, і отриманий бруд буде легко видалити.

Різноманітність каменю і, перш за все, довговічність роблять його сировиною, що часто використовується для будівництва. Це відображення краси та сили природи. Чудово працює при створенні парканів або оздоблення фасадів. Це інвестиції довгі роки. Вдало розташований і добре захищений, він дуже довго красиво виглядатиме на фасаді будинку, що однозначно компенсує витрати, понесені при його покупці. Завдяки безлічі форм і типів, камінь може бути адаптований до будь-якої поверхні та кольору стін. Маючи багатство кольору, він дозволяє створювати безліч унікальних варіантів аранжування.

Однак, щоб фасад завжди виглядав чудово, необхідно знати, як його доглядати. Використовуючи сучасний метод захисту фасадного каменю від FOB-F7, ми впевнені, що він буде стійкий до будь-яких несприятливих погодних умов. Тому, щоби насолоджуватися каменем роками, варто подбати про нього під час монтажу. Тільки правильне просочення та належний догляд протягом усього часу використання гарантують ефективний захист.

Будь-який незахищений елемент, незалежно від його твердості, походження чи хімічного складу, з часом псується. Основна небезпека – атмосферні умови. Камінь, що використовується на відкритому повітрі, постійно піддається впливу ультрафіолетових променів, різних опадів та змін температури. У той же час ґрунтові води, зокрема солі та кислоти, які можуть вступати в реакцію з нашим каменем, можуть становити серйозну загрозу. На мокрій поверхні можуть з’явитися мох, грибки і лишайники. Крім того, постійна присутність вологи може викликати швидку зміну об’єму каменю, що призведе до його тріщин. Проте є способи уникнути цих загроз. Натуральний камінь слід просочувати спеціальним просоченням – гідрофобізатором. Ефект від якої зберігається до 15 років лише після одного нанесення.

Гідрофобізатор FOB-F7 не змінює природний колір каменю та зберігає його природні хімічні властивості. Нам довіряють сотні задоволених клієнтів. Наша продукція пройшла численні випробування. Ми даємо нашим клієнтам перевірений водовідштовхувальний препарат, який належним чином захищатиме матеріал без зміни його естетичної цінності.

Кам’яний фасад постійно схильний до атмосферних впливів. Сніг, дощ, вологість та зміни температури можуть призвести до послаблення структури каменю. Просочення блокує потрапляння води, захищає від сонячного світла, захищає від розвитку грибків, моху, тому уповільнює процес старіння.

Дуже важливо почекати не менше 2 тижнів після встановлення фасадного каменю перед гідрофобізацією. Чому? Покриття фасаду просоченням «закриє» його поверхню, запобігаючи висиханню клею, що може призвести до небажаного знебарвлення.

Отримайте безкоштовну консультацію нашого експерта. Для цього переходьте за посиланням https://gidrofob.com.ua, залишайте свій номер, ми Вам перетелефонуємо.