Як вибрати просочення для каменю?

У будівництві часто використовується натуральний та штучний камінь, це красиво та оригінально. Штучні – це загальна назва матеріалів, що імітують природний камінь. На них впливають руйнівно багато чинників довкілля. Термін їхньої служби буде дуже коротким, якщо не забезпечити відповідний захист.

Як створити захисний ефект для каменю?

Ми самостійно проводили ряд експериментів і впевнено можемо заявити, що застосування гідрофобізатора FOB-F7 ефективне і запобігає негативному впливу багатьох факторів.

Одним із таких є вода. Вона може потрапляти у камінь із опадів, дощу, снігу, льоду, туману. Вода з поганим складом можемо проникати в капіляри із ґрунтових вод, із розчину, наноситися вітром, якщо недалеко знаходиться річка, озеро чи море. Вода може проникати через сорбційну властивість. Конденсація водяної пари, що виникає від перепаду температури та вологи, також сприяє цьому.

Від впливу води відбувається руйнування, оскільки компоненти каменю розчиняються, набухають і вилуговуються. Ось чому дуже важливо попередити попадання води та вологи. Для цього варто використовувати захисне просочення для каменю FOB-F7, який дозволяє просочувати матеріал, створюючи невидимий захисний бар’єр.

Ще один дуже небезпечний фактор – мороз. Тобто циклічний процес замерзання та відтавання води у структурі матеріалів. Це найчастіше відбувається наприкінці осені та на початку весни, коли вночі спостерігається мінусова температура, а вдень – навпаки. У нічний час доби – вода замерзає, а вдень – тане. При замерзанні вода збільшується в обсязі до 9%, що призводить до тиску на стінки пір і вони руйнуються. Кожна зима буде небезпечною для вашого об’єкта, якщо не вироблявся водовідштовхувальний захист.

Які ознаки руйнування каменю?

Найчастіше вплив води показує себе у вигляді смужок, які відрізняються від основного кольору. Може відбуватися вицвітання, лущення та відламування лусочок, що розкриває внутрішню порошкоподібну структуру каменю.

Як діє засіб?

Його варто наносити на очищену суху поверхню побутовим пульверизатором лише один раз. Залишити на 8-10 годин до повного висихання. Результат захисту зберігається до 15 років. Після нанесення вода буде стікати з поверхні, не проникаючи всередину. Збільшиться морозостійкість каменю, зменшиться теплопровідність. Збережеться властивість паропроникності. Застосовується водовідштовхувальне просочення для вапняку, ракушняку, пісковика, фасадного та облицювального каменю.

Пропитка для камня
Просочення для каменю

Замовлення можна здійснити на сайті gidrofob.com.ua або за номером ☎️(063)811-9000. В наявності завжди є об’єм 5л, 10л та 20л.