Як захистити бетонний фундамент?

Бетон, схильний до впливу прямих атмосферних умов, хімічної агресії, пов’язаної з постійним збільшенням забруднення навколишнього середовища, та агресивні хімічні сполуки з часом розкладаються. Це не тільки естетична проблема, а й технічна проблема, старіння матеріалу може призвести до пошкодження конструкції.

Для запобігання пошкодженням все частіше використовується захист бетонного фундаменту не тільки під час ремонту бетонних конструкцій, але й при будівництві нових об’єктів.

Що таке захист фундаменту?

Захист бетонного фундаменту при ремонті полягає у відновленні належного рівня характеристик використання бетону або їх поліпшенні, зокрема, захисних властивостей. Захист новостворених елементів включає в себе підбір матеріалів з максимально можливою стійкістю до навколишнього середовища і вибір захисного засобу, який перешкоджатиме проникненню води та агресивних речовин.

Щоб захистити поверхню бетону, зокрема фундамент та цоколь застосовується такий метод як гідроізоляція. Його можна здійснити за допомогою захисного просочення для бетону – гідрофобізатор FOB-F7. Цей засіб підвищує довговічність шляхом:

  • захисту від впливу шкідливих факторів, таких як вода або інші рідини, пари, гази чи хімічні та
  • біологічні агенти;
  • обмеження вологості шляхом адаптації та підтримання вологості в бетоні на передбачуваному рівні;
  • підвищення стійкості до фізичних факторів;
  • збільшення стійкості до хімічних агентів

Застосування гідрофобного просочення FOB-F7 полягає в обробці бетону, щоб волога відштовхувалася від нього. Внаслідок впливу просочення, пори та капіляри не заповнюються, а лише покриваються гідрофобним продуктом. В результаті речовини, здатні руйнувати матеріал, не проникають всередину. Суцільна плівка препарату не утворюється на поверхні бетону, отже, його зовнішній вигляд не змінюється. Поверхня бетону стає непроникною для води, а так звана здатність дихати (паропроникність) не порушена. Бетон, як і раніше, проникний для газів, і перш за все для водяної пари в обох напрямках, що важливо для роботи всієї конструкції.

Отримайте безкоштовну консультацію за номером ☎️(063)811-9000 і заходьте на сайт gidrofob.com.ua.