Причини появи висолів на клінкері

Висоли, що з’являються на клінкерній цеглі, багатьма людьми вважаються невід’ємним елементом цегляного фасаду, що певною мірою виникає з самої цеглиної природи. Це не вірно.

Клінкерна цегла як абсолютно натуральний матеріал не має жодних сполук, які могли б спричинити цю небажану та неприємну проблему. Навіть спеціальний розчин не захищатиме цеглу від білого покриття, якщо підрядник не виконає кілька простих правил будівництва.

Звідки беруться вицвітання на фасадах, клінкерних огорожах?

Відповідь завжди буде одна – у 90% випадків винен виконавець. А саме підрядник, який не дотримується чи не знає основних засад будівельного мистецтва. Багато хто з них перекладає провину на розчин або цеглу. На жаль, ніколи не на себе. Відомо, що розчин може бути кращим і гіршим. Але за дотримання всіх правил професійного мистецтва з будь-якого розчину можна побудувати фасади та паркани без висолів.

Багато розчинів, що виробляються як клінкерний розчин, мають недоліки, пов’язані з використанням дешевих і поганих інгредієнтів для їх виробництва, які спрямовані на зниження ціни продукту, що може вплинути на трудомісткість або знебарвлення розчину, але, звичайно ж, не впливає на появу висолів. Цегла, яка правильно складна і відповідно зберігається, також не має істотного впливу на формування висолів. Багато підрядників з багаторічним досвідом з жалем визнають те, що найбільший вплив на це явище має невігластво і неохайність, що з таким прекрасним і вдячним матеріалом, як клінкер не повинно мати місця.

Для запобігання появі висолів представлено 6 основних гріхів, що здійснюються підрядниками:

1. Відсутність гарної горизонтальної ізоляції на фундаменті
2. Неправильне зберігання цегли (непокритих, затоплених дощем)
3. Використання невідповідних матеріалів для ізоляції (наприклад, пінополістирол замість вовни)
4. Відсутність вентиляційного зазору
5. Відсутність водовідштовхувального захисту
6. Відсутність захисту від води на свіжовикладеній стіні або погано зробленому захисті (надто щільна, що не допускає вентиляції та висихання розчину)

Ми пропонуємо вам водовідштовхувальний засіб FOB-F7 для клінкерної цегли, який точно збільшить термін його служби. Просочення FOB-F7 – найкращий спосіб продовжити термін служби цегли. Захисний засіб FOB-F7 має середній термін служби захисту 15 років.

Гідрофобізатор для клінкерної цегли FOB-F7 проникає глибоко у структуру матеріалу. Засіб має гідрофобні властивості. Завдяки чому поверхня відштовхує вологу та забруднення. Також склад створює ефект самоочищення. Це значно спрощує процес збирання поверхні та робить її естетично доглянутою.

Задавайте будь-які питання щодо просочення за номером телефону: ☎️(063)811-9000 або відвідайте сайт gidrofob.com.ua. Правильно та ретельно проведена процедура просочення гарантує багаторічний захист поверхонь навіть при великому навантаженні атмосферних факторів.