Гідрофобізатор та паропроникність

Питання паропроникності матеріалів часто піднімається виробниками різних будівельних та ізоляційних матеріалів. Дехто стверджує, що це важлива умова підтримання хорошого клімату у будинках. Інші – така невелика кількість вологи транспортується через будівельні перегородки у вигляді водяної пари, що це не важливо.

Хто ж у цих суперечках правий? Для цього необхідно пояснити, що таке паропроникність матеріалів чи інакше дифузійний опір.

Що таке паропроникність?

По обидва боки стіни переважають, як правило, різні тиски водяної пари. Це залежить від температури та вологості повітря. Внаслідок цієї різниці тисків водяна пара „рухається” через стіну. Рух спрямований з боку високого тиску (сторона тепла) до нижчого тиску (холодна сторона). Таке “переміщення” водяної пари називається дифузією. Будівельні та ізоляційні матеріали демонструють дуже різну паропроникність, тобто, в іншому випадку, дифузійний опір. Чим більше паропроникність будівельного матеріалу тим менший ризик виникнення вологи в стіні. А, отже, дуже частого виникнення грибка. Особливо вразливі для цього типу вологості будівлі утеплені пінопластом, який блокує випаровування вологи зсередини приміщень, тому в таких будинках дуже важливо зробити гарну вентиляцію, яка виводить пару з приміщень.

Паропроникність та водовідштовхувальне просочення FOB-F7

Для захисного просочення FOB-F7 збереження природної якості матеріалу, яким є паропроникністю, має велике значення для довговічності просочених поверхонь. Таких як тротуарна плитка, штучний камінь, натуральний камінь (вапняк, ракушняк), цегла, газоблок, піноблок, керамоблок, вироби з бетону.

Закриття пори шляхом просочення може призвести до серйозних наслідків руйнування. Особливо у разі таких матеріалів, як штукатурка, натуральне каміння, кераміка або бетон. Це відбувається через ущільнення пір матеріалу та створення в області, покритій таким просоченням великого дифузійного опору. Рухаючись у порах, пара намагається вирівняти тиск з обох боків стіни. Потім чинить тиск на шар, який чинить більший опір. Отже, може призвести до руйнування матеріалу через відшарування просоченого шару.

Гідрофобізатор FOB-F7 є паропроникним просоченням. Тому у разі використання захисного засобу FOB-F7 таке явище виключено. Так як водяна пара вільно проходить через пори, не впливаючи на матеріал. Небезпека пошкоджень внаслідок неправильного просочення відсутня.

Гидрофобизатор FOB-F7 -- паропроницаемая защитная пропитка
Гідрофобізатор FOB-F7 – паропроникне захисне просочення

Масштаб і серйозність цього явища чудово знають реставратори пам’яток, для яких саме ця особливість відіграє вирішальну роль, при виборі матеріалів, фарб та просочок, які використовуються для реставрації та збереження цінних історичних об’єктів. Тому перед вибором водовідштовхувального захисного засобу необхідно перевірити, чи він негативно вплине на будівельний матеріал.

Купуйте гідрофобізатор FOB-F7 і будьте спокійні про збереження будівельних матеріалів.

Отримати відповіді на всі ваші запитання та придбати просочення можна за номером телефону: ☎️(063)811-9000 або на сайті gidrofob.com.ua.