Як продовжити термін служби тротуарної плитки?

Як зупинити руйнування тротуарної плитки?

Поверхні тротуарної плитки піддаються впливу шкідливих факторів. Це не тільки змінні погодні умови, але також стирання, подряпини та різні типи забруднення. Однак, покриття можуть виконувати свою функцію і зберігати очікуваний зовнішній вигляд протягом тривалого часу. Для цього потрібно дотримуватись певних правил експлуатації. По-перше, потрібно приділяти увагу механічному очищенню. По-друге, захист за допомогою гідрофобізатора від вологи, води, перепаду температури, висолів.

Розумне використання покриттів

На покриттях і поряд з ними не виконуйте робіт, які можуть призвести до забруднення мастилами, мастилами, смолою або іншими хімікатами, а також цементом та матеріалами на основі цементу (клей, розчин). Такі забруднення дуже важко видалити. Однак, якщо це необхідно (наприклад, у зв’язку зі штукатуркою або утепленням фасаду будівлі), поверхня має бути ретельно захищена. У разі, коли справа дійде до таких забруднень, слід придбати відповідні хімічні засоби (доступно на складах будівельних матеріалів) та виконати очищення згідно з інструкцією, вказаною виробником.

Не слід кидати і бити поверхнями важкими металевими предметами, що може знищити окремі елементи. По покриття не потрібно перетягувати важкі предмети. Для прибирання снігу ми маємо використовувати правильні інструменти – насамперед, без гострих країв. Це захистить від подряпин.

Очищення покриттів має бути правильним і своєчасним

Регулярне підмітання та миття – це основні та необхідні косметичні процедури. Своєчасно за допомогою щітки ви повинні видалити з поверхні нанесений пісок та інші домішки (листя, бруд, глина тощо).

Наприклад, бажано, періодично, 1-2 рази на рік виконувати очищення дорожнього покриття з тротуарної плитки сильним струменем води. Найкраще використовувати для цього миття високого тиску, що допомагає очистити важкодоступні місця та поглиблення.

Коли справа стосується бур’янів, трави, моху, що ростуть із зазорів між плиткою, каменем, то всі знають, що це не покращує зовнішній вигляд нашої поверхні, і можна навіть сказати, що вони значно погіршують його. Їхнє видалення, однак, не є простим завданням. Бур’яни та інша небажана рослинність можуть бути видалені двома способами: вирізання їх гострим інструментом (проте це досить трудомістке завдання); їхнє обприскування (найкраще призначеними для цієї мети препаратами), а потім вимивання їх щіткою.

Догляд за тротуарною плиткою взимку

Догляд у зимовий період також має бути. Для початку уникати використання кам’яної солі для посипання доріжок, оскільки вона діє агресивно на матеріал, є хороша альтернатива магнію хлорид. Але оскільки такі матеріали пористі, вони легко піддаються перепаду температури і легко забруднюються, і бруд цей важко видалити пізніше.

Дотримання вищезгаданих рекомендацій, безумовно, забезпечить належний зовнішній вигляд вашої поверхні. Додатковим захистом може бути водовідштовхувальне просочення. Існує засіб, що має унікальні властивості для такого типу рішень гідрофобізатор FOB-F7. Гідрофобне просочення для тротуарної плитки забезпечить збереження чистоти та зменшує утворення різних плям.

Однак, ухвалюючи рішення про таку процедуру, слід пам’ятати про кілька аспектів:

  • просочена поверхня повинна бути чистою, тобто немає вицвітання або будь-якого бруду, інакше застосування просочення не тільки не усуне їх, але навіть не виправить;
  • гідрофобне просочення для тротуарної плитки – це рішення, яке потрібно періодично повторювати (рекомендується кожні 3-4 роки), але якщо використовується водовідштовхувальна просочення для тротуарної плитки FOB-F7, то термін дії захисту збільшується до 15 років);
  • перед застосуванням також необхідно очищення від трав або бур’янів, так як це може утруднити застосування;
  • наносити гідрофобізатор найкраще побутовим пульверизатором;
    після нанесення просочення для тротуарної плитки необхідно почекати 8-10 годин для повного поглинання;
  • при обробці та висиханні потрібно, щоб погодні умови були сприятливими та сухими.

Гідрофобізатор для тротуарної плитки FOB-F7:

  • екологічно чистий;
  • захищає від води, бруду;
  • поверхні, просочені гідрофобізатором FOB-F7, стійкі до атмосферних впливів, не вбирають воду та олії;
  • структура поверхні залишається непошкодженою;
  • не викликає зміни її кольору, а навпаки зберігає від вигоряння;
  • проникає глибоко у поверхню;
  • пропонується в упаковках: 1, 5 та 10 літрів.
Защитное средство для плитки, кирпича, камня и бетона
Просочення для тротуарної плитки гідрофобізатор FOB-F7

Використовуйте для захисту поверхонь гідрофобізатор FOB-F7 та забудьте про такі питання:

  • Чим захистити тротуарну плитку?
  • Як прибрати висоли?

Придбати захисний засіб FOB-F7 та ознайомитися з асортиментом можна на сайті https://gidrofob.com.ua.